utorok 9. decembra 2014

Ako si správne vybrať nehorľavý materiál vášho pracovného odevu?

Každý nehorľavý pracovný odev je vyrobený z materiálu, ktorý musí spĺňať podmienky predovšetkým pre bezpečnosť pri práci každého zamestnanca. Preto je dôležité vedieť, z akého materiálu je vyrobený, aké má tento materiál vlastnosti a podľa toho si správne vybrať. 

Ako sa správne rozhodnúť?  K tomu vám môžu napomôcť nasledujúce značky, uvedené pri každom produkte.


pracovné odevy Ignis

Ignis vonkajší plášť tkaniny je vyrobený z 95% meta-aramidu a 5% para-aramidu. Povrch  odráža sálavé teplo. 

pracovné odevy Araflame

Araflame™ materiál bol navrhnutý a vyvinutý tak, aby chránil užívateľa pred plameňom, elektrickým oblúkom a poskytuje antistatickú ochranu. Je vyrobený z 93% metaaramidu, 5% para-aramidu a z 2% uhlíkových vlákien.

pracovné odevy Modaflame

Modaflame™ materiál bol navrhnutý a vyvinutý tak, aby chránil užívateľa pred plameňom, elektrickým oblúkom a poskytuje antistatickú ochranu. Je vyrobený zo 60% modakryliku, 39% bavlny a z 1% uhlíkových vlákien.

pracovné odevy Modaflame-knit

Modaflame Knit™ je vyrobený z prirodzene nehorľavá a antistatická priadze a má schopnosť odolávať teplu a chráni pred nebezpečenstvom spôsobeným statickou elektrinou.

pracovné odevy BizFlamePlus

BizFlame™ Plus bol vyrobený a navrhnutý pre výrobu vysoko inovatívnej nehorľavej tkaniny s pridanými antistatickým vlastnosťami.

pracovné odevy BizFlameMulti
Materiál Bizflame Multi bol navrhnutý a vyvinutý za účelom ochrany pred plameňom, zváraním a na antistatickú a chemickú ochranu. Materiál je vyrobený z 99% bavlny a 1% uhlíkového vlákna.

pracovné odevy BizFlameRain

BizFlame Rain™ je špeciálne vyvinutá tkanina, ktorá poskytuje ďalšie výhody vrátane vysokej viditeľnosti a ochrany proti poveternostným vplyvom.

pracovné odevy BizFlamePro

Bizflame Pro bol vyvinutý s cieľom poskytovať plnú ochranu pred nebezpečenstvom, zváraním s plameňom a statickou elektrinou. Vyrobená 99% Bavlna, 1% Uhlíkové vlákna v keprovej väzbe. 

pracovné odevy BizWeld

Nehorľavé odevy Bizweld™ Flame sú navrhnuté pre zaistenie pohodlia, výkonu a bezpečnosti v primeraných pracovných podmienkach. 

pracovné odevy SafeWelder

Táto tkanina je 100% nezrážanlivá bavlna s unikátnou nehorľavou úpravou.

pracovné odevy FrIw

Špeciálna povrchová úprava pásky IW - páska vhodná na priemyselné pranie FR - nehorľavá páska.