utorok 11. augusta 2015

Pracovné pomôcky na ochranu hlavy pri práci

Ďalšou oblasťou v skupine pracovných pomôcok, kde musí byť kladený vysoký dôraz na kvalitu pracovných pomôcok, je ochrana hlavy. Zranenia hlavy partia medzi najzavážnejšie a najnebezpečnejšie zranenia na pracovisku, kde hrozí smrť alebo vážne poškodenia mozgu.


Pracovné pomôcky na ochranu hlavy sa rozdeľujú podľa typu práce a potreby vyžadovanej ochrany. Pri ich výbere klaďte dôraz predovšetkým na funkčnosť, ale aj kvalitu výrobcu - neoplatí sa v tomto prípade šetriť na kvalite. V pracovnom prostredí, všade tam kde hrozí pád či dopad materiálov, alebo iných pracovných predmetov na oblasť hlavy, je zamestnávateľ podľa zákona povinný poskytnúť pomôcky na najvyšší stupeň ochrany hlavy – ochranné prilby. Predovšetkým oblasť ťažkého priemyslu, napr. stavebníctvo, baníctvo, strojárstvo, drevospracujúci priemysel a pod., vyžaduje takúto formu ochrany.

Medzi pracovné pomôcky na ochranu hlavy môžeme zaradiť aj šiltovky, čiapky, šatky. Využívajú sa v pracovnom prostredí, kde chránia hlavu predovšetkým pred ušpinením, zachytením vlasov do otáčajúcich sa častí stroja či pred zimou. Napr. maliarske práce, údržbárske práce, práce v skladoch a pri strojoch, v potravinárstve.


Spoločnosť Lymarex s.r.o. ponúka široké spektrum pracovných pomôcok na ochranu hlavy kvalitnej značky PORTWEST https://www.youtube.com/watch?v=d3Kd9HQc0Y0 , spĺňajúce všetky požadované normy EN, určené predovšetkým pre oblasti stavebných, strojárskych a piliarskych prác:

  • ochranné nízkoprofilové prilby
  • ochranné prilby proti nárazu a plameňom
  • ochranné prilby na ochranu pred roztaveným kovom a nízkym teplotám do – 30º C
  • ochranné prilby pre pilčíkov so štítom, chráničom sluchu a ochranou zátylku
  • ochranné prilby pre prácu vo výškach, ergonomického tvaru, ľahké a vetrané
  • doplnky k prilbám : bezpečnostný postroj, náhradný priezor, podbradový remienok, zimná vložka, držiak štítu
  • v sortimente nájdete tiež reflexné šiltovky, nárazuodolné šiltovky a čiapky na zimu

Spoločnosť Lymarex s.r.o. vám ponúka kvalitné produkty, pohodlnú objednávku cez internet, rýchlu dodávku a v prípade potreby odborné poradenstvo.

Foto: www.lymarex.sk

2 komentáre:

  1. Manžel si objednáva už roky pracovné oblečenie z https://www.ardonsk.sk/c/309/pracovne-odevy a ja som si tam teraz na jar tiež skúsila objednať jedny nohavice a kraťasy na záhradu a sú fakt pohodlné. Halvne sa hneď nezašpinia a neroztrhnú. Predtým som nosila legíny, v ktorých sa mi síce pracovalo dobre, ale každú chvíľu som o niečo zavadila a roztrhla som si ich.

    OdpovedaťOdstrániť